Sağlık

Bamya tohumunun faydaları: Kuru bamya tohumu nasıl kullanılır? Dizler için bamya tohumu…

Bamya bitkisi açıldığında içinden çıkan minik tohumlar, kurutulduğunda bamya tohumu gibi görünür. Bamya tohumları sağlığa olan faydaları ve kilo verdirici özelliği nedeniyle tercih edilmektedir. İşte kuru bamya tohumu nasıl kullanılır ve bamya tohumunun faydaları hakkında merak edilenler!

Bamya TOHUMU NEDİR?

Bamya bitkisinden elde edilen bamya tohumu, magnezyum, folat, A, C, K ve B6 vitaminlerini içerir. Ayrıca zayıflamaya destek olan bamya tohumu vücuda sağladığı pek çok fayda sayesinde içerik açısından zengin sebzeler arasında yerini alıyor.

Aynı zamanda beyin hücrelerinin canlı kalmasına ve yenilenmesine yardımcı olan bamya tohumu, içerdiği B vitamini sayesinde unutkanlığın önlenmesinde de etkilidir. Bamya tohumu bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklarla mücadelesinde önemli rol oynuyor.

Bamya TOHUMU NASIL KULLANILIR?

-Kahveyle demlenerek tüketilebilir. Bamya tohumları öğütülüp kavrulduktan sonra Türk kahvesi gibi pişirilerek tüketilebilir.

-Su içilebilir niteliktedir. Tohumlar sabaha kadar suda bekletildikten sonra kaynatılarak tüketilebilir.

-Macun şeklinde tüketilebilir. Bamya tohumları toz haline getirilip bal ve zeytinyağıyla karıştırılıyor.

karıştırılmıştır. Macun kıvamındaki karışım her gün 1 çay kaşığı kadar tüketilebilir.

-Tohumunu su ile yutarak doğrudan hap olarak tüketebilirsiniz.

Bamya TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Midenin asitliğini düzenler ve korur.

Karaciğerin korunmasına yardımcı olur.

Kolon kanserini önler.

Lif içeriği yüksek bir besin olduğundan tok tutar ve kilo vermenize yardımcı olur.

Vücudun kan şekeri oranını düzenler.

Antioksidan özelliklere sahiptir.

Hafızayı güçlendirir ve zihni açar.

İnsülin duyarlılığını arttırır.

Kabızlığın giderilmesine yardımcı olur ve sindirimi düzenler.

Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur.

Astım ve bronşit gibi hastalıkların iyileşme sürecine destek olur.

Bamya TOHUMUNUN YUTULMASININ ZARARLARI

Bamya yüksek miktarda oksalat içerir. Böbrek taşlarının gelişimindeki ana faktör kalsiyum oksalattır. Oksalat oranı yüksek gıdalar bazı kişilerde böbrek taşı riskini artırabilir. Aşırı tüketime bağlı olarak bazı yan etkiler görülebileceğinden tüketim miktarına dikkat edilmelidir.

Hamilelik ve hamilelik dönemindeki etkileri hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Hamilelerin veya hamilelik şüphesi olanların doktor kontrolünde kullanması tavsiye edilir. Alerjik bir bünyeniz varsa bamyaya karşı alerjiniz olabilir bu yüzden doktorunuzun bilgisi dahilinde tüketmeniz faydalı olacaktır.

akincilarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu